«مینو محرز» پزشک عفونی و عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در گفت و گو با قدس آنلاین پیرامون آخرین تحولات در رابطه با تولید واکسن کرونا در کشور گفت: واکسن کرونایی که در کشور ساخته شده است مراحل حیوانی خود را گذرانده و از سازمان غذا و دارو تأییدهای لازم را گرفته و مراحل تست بالینی خود را در حال سپری کردن است.
وی ادامه داد: برای تست بالینی افرادی بین ۱۸ تا ۵۰ سال انتخاب خواهند شد برای مرحله اول ۵۶ نفر در نظر گرفته میشود و در مرحله بعدی باید روی حدود ۱۰۰ نفر کار شود- و بعد از گذراندن آزمایشها و معاینات لازم برای سپری کردن تست دو مرحلهای دریافت واکسن در مکانی مثل هتل گردآوری خواهند شد تا تمام مراحل تست روی آنها زیر نظر کارشناسان انجام شود و اینگونه نخواهد بود که افراد بعد از طی برخی مراحل تست به حال خود رها شوند و باید تا مرحله آخر کارآزمایی بالینی زیر نظر قرار بگیرند.
محرز با اعلام این خبر که از بنده خواسته شد تا مسئولیت تست کارآزمایی بالینی واکسن کرونا را برعهده داشته باشم، تأکید کرد: بنده نیز با کمال میل این وظیفه را پذیرفتهام چراکه میخواهم واکسنی که به مردم تزریقش را توصیه میکنم حتما در جریان تمام کارهایش باشم و با اطمینان خاطر بتوانیم به مردم بگویم واکسن امن است. به همین دلیل قبول کردم و با دو نفر از همکاران بسیار خوبم، دکتر صالحی و طبرسی در بیمارستانهای امام و مسیح دانشوری که بیشترین مریض کووید-۱۹ را میبینند این کار را انجام میدهیم.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: بعد از اتمام مراحل تست بالینی و حصول اطمینان کامل از مؤثربودن این واکسن، اولویت بندی برای دریافت واکسن توسط کمیته کشوری ستاد مقابله با کرونا انجام خواهد شد؛ مطمئنا افراد سنین بالا، کارکنان مراکز درمانی، افراد با بیماریهای زمینهای و مبتلایان به دیابت، افرادی که دیالیز میشوند در اولویت دریافت واکسن خواهند بود اما کودکان و زنان باردار در اولویت دریافت واکسن کرونا قرار نخواهند گرفت.
وی در رابطه با اینکه آیا برای دریافت واکسن کرونا باید از تمامی افراد تست کرونا(پی سی آر) گرفته شود، گفت: از افرادی که قرار است در تست بالینی واکسن کرونا شرکت کنند تست قبل از تزریق واکسن اخذ خواهد شد اما قاعدتاً برای تزریق واکسن روی سایر افراد نمیتوانیم از همه مردم تست پی سی آر بگیریم؛ چون اولاً این تعداد تست در کشور وجود ندارد و دوم اینکه ما برای زدن واکسنهای مشابه مثل واکسن آنفلوآنزا از افراد تست آنفلوانزا نمیگیریم که بخواهیم در مورد واکسن کرونا این کار را انجام بدهیم.
وی تصریح کرد: شما در نظر بگیرید فردی الان در دوران کمون کرونا قرار دارد و هیچگونه علائمی هم ندارد در این حالت نیز به هر حال واکسن کرونا تزریق خواهد شد.
وی در رابطه با نتایج اخرین مطالعات علمی بر روی ویروس کرونا نیز گفت:مطالعات اخیر انجام شده نشان میدهد افرادی که به کووید ۱۹ مبتلا می شوند اگر حتی آنتی بادی خون آنها کاهش یابد بازهم ایمنی سلولی یعنی ایمنی وابسته به سلول آنها وجود دارد و میتواند تا چندین سال آنها را از ابتلای مجدد حفظ کند.
انتهای یپام/
نظر شما